Hoşgeldiniz / Welcome

Dünyama attığınız bu adımın size yanlız olmadığınızı hissettirmesi ümidiyle...
With the hope that the step you have taken into my world will make you feel you are not alone...

3 Mayıs 2012 Perşembe

Prematürite / Prematurity

2 Mayıs 2012 tarihinde dünyada ilk defa ulusal, bölgesel ve global erken doğum oranları raporu yayınlandı. Çok Erken Doğan bebeklerin ülkeler bazında zamanında doğanlar ile sayısal karşılaştırması, bu oranlar bazında ülkelerin sıralaması, Çok Erken Doğan bebeklerin ülke bazında yaşama oranları ile bu oranlar bazında ülkelerin sıralaması raporda yer alıyor.

15 milyon bebeğin erken doğduğu ve her yıl 1 milyondan fazlasının öldüğünün bildirildiği raporda erken doğum oranlarının birçok ülkede artış gösterdiği ve erken doğumun zatürreden sonra beş yaşın altındaki bebek ölümlerindeki ikinci en yüksek orana sahip sebep olduğu kaydediliyor.

Raporun tam metnine aşağıdaki adresten ulaşabilir ülkenizdeki durumdan haberdar olabilirsiniz.

http://www.who.int/pmnch/media/news/2012/preterm_birth_report/en/index.html

3 Mayıs 2012 tarihinde ise World Health Organization - WHO (Dünya Sağlık Örgütü) ve The Partnership for Maternal, Newborn and Child Health - PMNCH (Gebelik, Yenidoğan ve Çocuk Sağlığı Ortaklığı) tarafından organize edilen 7 saatlik twitter paylaşımı konuyla ilgili uzmanların katılımı ile düzenlendi.


On 2 May 2012 The Global Action Report has been released on Preterm Birth which provides the first-ever national, regional and global estimates of preterm birth. The figures comparing the number of term babies with the ones Born Too Soon are given on country basis and including a ranking as well as the rates of survival on country basis and their ranking.

It is reported that, 15 million babies are Born Too Soon and over 1 million die each year. The report shows the extent to which preterm birth is on the rise in most countries, and is now the second leading cause of death globally for children under five, after pneumonia.

You can reach the complete report from the below link and learn about the situation in your country.

http://www.who.int/pmnch/media/news/2012/preterm_birth_report/en/index.html

On 3 May 2012 World Health Organization - WHO and The Partnership for Maternal, Newborn and Child Health - PMNCH has organized a 7 hour twitter relay with the contribution of experts on the issue.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz en kısa zamanda yayınlanacaktır.